Select Page

Prva osebna zavarovalnica v sklopu družbeno odgovornega projekta Dan prihodnosti, že drugo leto spodbuja razvoj slovenskega čebelarstva in prenos znanja na mlade čebelarje. Skupaj s partnerjem Čebelarsko zvezo Slovenije nameravajo skupno štirim čebelarskim društvom, ki s čebelarskimi krožki delujejo na osnovnih in srednjih šolah, nameniti sponzorska sredstva za postavitev štirih učnih čebelnjakov s panji in čebeljimi družinami.

Med šest upravičencev, ki so ustrezali razpisnim kriterijem in se v glasovanju potegujejo za prejem čebelnjaka so čebelarska društva:

– Čebelarsko društvo Kobilje-Dobrovnik
– Čebelarsko društvo Šmarje pri Jelšah
– Čebelarsko društvo Laško
– Čebelarsko društvo Trebelno-Mokronog
– Čebelarsko društvo Velika Polana
– Čebelarsko društvo Kočevje

“Zaščita čebel je investicija v trajnostno prenovo in ustvarjanje bolj varnega okolje za prihodnje generacije. S tem projektom želimo izpostaviti pomembno vlogo čebel za obstoj naše družbe in hkrati vabimo vsakega posameznika, poslovnega partnerja in prijatelja, da se nam s svojo simbolično podporo pridruži ob širitvi čebelarskega znanja med mladimi,” je zapisal Janez Kranjc, predsednik uprave Prve zavarovalnice.

S svojim oddanim glasom za Čebelarsko Društvo iz Velike Polane boste pripomogli, da se mladim krožkarjem uresničijo sanje in pridobijo nov učni čebelnjak s tremi čebeljimi družinami, ki bo postavljen v bližini osnovne šole.

Glasujete lahko na sledeči spletni povezavi:
https://www.prva.si/druzbena-odgovornost/dan-prihodnosti/prvacebela-glasovanje/
ali na 
www.prva.si