Select Page

Spoštovani učenci, starši in zaposleni!

Leto je naokoli, staro odhaja in novo prihaja. Šolski dnevi v koledarju se vrtijo h koncu. Zaznamuje jih počastitev posebnega dne, državnega praznika  ‒ dne samostojnosti in enotnosti. Ta je letos še posebej pomemben, saj pod osamosvojitvenim citatom »Zbrali smo pogum, stopili smo skupaj« ponazarja 30-letnico plebiscita. Brez enotnosti, zaupanja, samozavesti, ponosa, želje po boljšem življenju in blaginji ter predvsem poguma ‒ osamosvojitev ne bi uspela. Plebiscit predstavlja enega ključnih zgodovinskih dogodkov, ki so vodili v razglasitev samostojne slovenske države 26. junija 1991. Biti državljan slovenske države ni le pravica ali privilegij, pomeni tudi dolžnost – dolžnost, da to cenimo in spoštujemo.

In spet so tu – božično-novoletne počitnice, s katerimi vstopamo v praznični čas božiča in pričakovanja novega leta. Leto, ki odhaja, je bilo pestro, polno novih izzivov in izkušenj, nepričakovanih situacij, ki so pomenile drugačen vsakdan, odmik od običajnega, tudi šolskega življenja. Naša življenja še vedno zaznamuje skrb za zdravje zaradi epidemije korona virusa, ki  je prinesla delo na daljavo. Vsi ‒ vi učenci,  spoštovani starši in mi zaposleni v zavodu, vsak po svojih najboljših zmožnostih in močeh smo se trudili prilagoditi novemu načinu dela. Učitelji in ostali strokovni sodelavci so dokazali, da so tudi v situacijah, ko je vse nepredvideno, konstruktivni, učinkoviti in srčni. S svojo predanostjo uspešno poučujejo, tako v šoli kot v šoli na daljavo, ter učence spodbujajo k ohranjanju učne motivacije, kondicije za dosego njihovih najboljših rezultatov. Verjamem, da ste se tudi učenci trudili biti v šoli, čeravno v drugih okoliščinah, doma, in opravljati šolske zadolžitve. Vaš vložen trud, čas in delo bodo vaši šolski in življenjski uspehi. Uspeh pa ne bi bil mogoč brez vaše pomoči, spoštovani starši, zato se vam zahvaljujem za vso pomoč, podporo, spremljanje in usmeritve pri delu na daljavo vaših otrok, naših učencev, ter za konstruktivno sodelovanje.

Naj bo praznični oddih za vse nas sproščujoč in pomirjujoč, pogled pa usmerjen k novim izzivom in ciljem, ki jih bomo s skupnimi močmi uresničevali v letu, ki prihaja.

Čestitam vam ob državnem prazniku – dnevu samostojnosti in enotnosti, ter vam vsem želim lepe božične praznike v krogu vaših najdražjih ter vse dobro v novem letu 2021.

Ravnateljica zavoda: Danijela Apatič