Select Page
  1. 6. 2021 smo učenci od 6. do 8. razreda imeli naravoslovni dan. 1. uro smo imeli nadomestni tradicionalni slovenski zajtrk, saj smo se novembra, ko ga ponavadi izvedemo, šolali na daljavo. Zajtrk so opravili tudi ostali razredi. Kot vsako leto smo jedli kruh z medom in maslom, sveža jabolka ter pili toplo mleko lokalnih pridelovalcev.

Po zajtrku smo si ogledali kratek film o čebelah. Pridružil se nam je gospod Blaž Sobočan, ki nam je povedal, zakaj so za nas čebele pomembne in kaj bi se zgodilo, če jih ne bi bilo. Na hodniku smo si ogledali stojnico s čebelarskimi pripomočki in drugimi izdelki.

Tema naravoslovnega dne je bila prehrana, zato smo 3. in 4. uro izdelovali šolske jedilnike, v katere smo mogli uvrstiti zdravo hrano, ki vsebuje vsak dan sadje ali zelenjavo. Pri tem smo morali pripraviti tudi en brezmesni in ribji jedilnik. V vsakem razredu je bil izbran en zmagovalni tedenski jedilnik – skupaj trije, po katerih bodo v naslednjem šolskem letu obroki tudi pripravljeni.

Zadnjo šolsko uro smo v računalniški učilnici izpolnjevali anketo o shemi šolskega sadja in zelenjave. Ta dan smo se naučili veliko novega o čebelah, saj so zelo pomembne za naše življenje. Spoznali smo tudi, da zdrava prehrana ni samoumevna in da je sestavljanje zdravih jedilnikov zahtevno opravilo.

    Iza Jerebic, 6. razred