Select Page

V sodelovanju z Društvom Argo in v sklopu festivala Oko besede smo v petek, 24. 9. 2021 na OŠ M. Kranjca V. Polana gostili mladinski avtorici. Učenci 4. in 5. razreda so prisluhnili predstavitvi Tine Bilban, mladinske pisateljice, literarne kritičarke in znanstvenice raziskovalke. Skozi svoje knjige želi mladim sporočiti, da se je pomembno pogovarjati o starosti, spremljati vsakdanje situacije okrog nas.

Devetošolke in devetošolci so spoznali pisateljico, predavateljico, ilustratorko Huiqin Wang, ki je po rodu Kitajka, vendar že več kot 30 let živi in ustvarja v Sloveniji. Vse prisotne je pritegnila s poročanjem o značilnostih kitajske kulture in načina življenja, o kaligrafiji (pisanju in pomenu kitajskih znakov), skupaj pa smo brali tudi  odlomek iz njenega dela Mala Alma na veliki poti, ki je istočasno napisano v kitajščini in slovenščini in ga je tudi sama ilustrirala.

V sklopu festivala Oko besede so v Gledališki dvorani v Murski Soboti podarili nagrado Večernica, ki jo časopisna hiša Večer podarja za najboljša mladinska dela. Letošnji dobitnik nagrade je Sebastjan Pregelj.

Učenci in učenke 9. razreda