Select Page

Spoštovani učenci in starši!

 

Vlada Republike Slovenije je na seji 27. 10. 2021 sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2, ki je objavljen v Uradnem listu RS, št. 170/2021.

V nadaljevanju vas obveščamo o ključnih spremembah, ki veljajo od 1. novembra 2021:

Prostovoljno izvajanje testiranja s testi HAG za samotestiranje za potrebe izvajanja vzgojno-izobraževalnega programa sedaj izvajajo vsi učenci.

Učenci izvedejo testiranje v domačem okolju dvakrat tedensko. Testiranje s testi HAG za samotestiranje v domačem okolju izvedejo učenci tudi za udeležbo v športnih programih, športno rekreativnih dejavnostih in obšolskih dejavnostih. Učenci so po spremenjenem odloku upravičeni do 10 testov HAG za samotestiranje na mesec.

V dejavnostih s področja izobraževanja po novem odloku ni več izjem glede uporabe zaščitne maske za osebe, ki izpolnjujejo pogoj PC in so v medsebojnem stiku le z osebami, ki prav tako izpolnjujejo ta pogoj. Po novem morajo namreč tudi te osebe, ne glede na to, da vsi v skupini izpolnjujejo pogoj PC, nositi zaščitno masko.

 

Prilagamo navedeno Okrožnico pristojnega ministrstva in Protokol samotestiranja za učence.

 

Lepo vas pozdravljam in želim, da ostanete zdravi.

 

Ravnateljica zavoda

Danijela Apatič

Okrožnica MIZŠ – sprememba Odloka

PROTOKOL samotestiranje učenci