Select Page

Spoštovani starši in učenci!
Obveščamo vas, da je Vlada RS, v četrtek, 18. 2. 2021, sprejela spremembo Odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih, ki bo objavljena v Uradnem listu Republike Slovenije. Spremenjeni odlok bo začel veljati 20. februarja 2021 in bo veljal do 26. februarja 2021.
Z odlokom se od ponedeljka, 22. 2. 2021, dalje za vse učence od 1. do vključno 9. razreda osnovne šole pouk izvaja v prostorih šole.
Podrobnejša navodila oz. Organizacija VI-dela ob vračanju učencev v šolo 22. 2. 2021 – PROTOKOL se nahajajo v priponki.

Starše naprošamo, da izpolnite izjavo, da je otrok ob vstopu v šolo zdrav. Posredujete jo po e-pošti razrednikom ali jo v ponedeljek, 22. 2. 2021, učenci prinesejo s seboj v šolo. Prav tako naprošamo starše učencev, ki so imeli za čas dela na daljavo v izposoji šolski računalnik (prenosnik, tablični računalnik), da ga v začetku naslednjega tedna vrnete v šolo.

Vračanje vseh učencev v šolo pomeni ob upoštevanju zdravstveno-higienskih ukrepov pristojnih institucij (NIJZ, MIZŠ) velik organizacijski in kadrovski zalogaj. Prav tako vračanje vseh učencev in zaposlenih pomeni toliko več stikov in toliko večje tveganje za morebitno širitev okužbe z virusom SARS-CoV-2. Sproščanje ukrepov ne pomeni, da virusa med nami ni več. Vsi smo odgovorni, da v največji možni meri upoštevamo ukrepe, bodisi v šolskem bodisi izven šolskem prostoru, in tako zavarujemo lastno zdravje in zdravje naših najbližjih.

Do ponovnega srečanja v šoli po zasluženih zimskih počitnicah vas lepo pozdravljam,

ravnateljica zavoda
Danijela Apatič

Izjava staršev pred vstopom otroka v šolo OŠ MK VP z 26.1.2021[87204]

 

Organizacija VI-dela ob vračanju v šolo 22. 2. 2021 – PROTOKOL