Select Page

Spoštovani starši in učenci!

Vlada RS je včeraj, 28. 1. 2021, sprejela spremenjen Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih, ki ne velja tudi v Pomurski regiji za učence 1. do 3. razreda, kar pomeni, da bo vzgojno-izobraževalno delo od torka, 2. 2. 2021, za učence od 1. do 3. razreda potekalo v prostorih šole. Prav tako se bo vzgojno-varstveno delo za otroke v vrtcu izvajalo v polnem obsegu.

Za učence od 4. do 9. razreda bo pouk v »rdečih« regijah v tednu od 1. 2. 2021 do 5. 2. 2021 potekal na daljavo.

V ponedeljek, 1. 2. 2021, bo za zaposlene v zavodih, ki sodijo v »rdeče« regije,  v sled navedenega določila odloka potekalo organizirano in obvezujoče  (za strokovne delavce v prvem triletju osnovne šole, za administrativni, tehnični, vodstveni kader, za zaposlene v vrtcu), hitro testiranje na okužbo s SARSCoV-2.

Odlok Vlade RS določa tudi izvedbo nujnega varstva za učenke in učence v prvem triletju, za tiste učenke/učence, katerih oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec, sta zaposlena v sektorjih kritične infrastrukture, določenih v 4. členu Zakona o kritični infrastrukturi (Uradni list RS, št. 75/17), v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, zavodih s področja socialne varnosti, v Slovenski vojski in Policiji. Zaposlitev se ugotavlja na podlagi POTRDILA DELODAJALCA. Zaradi organizacije (kadra, prevoza, prehrane) starše učencev 1. do 3. razreda naprošamo, da nam čim prej, v skladu z obvestilom razredničark, posredujete vašo potrebo po ponedeljkovem nujnem varstvu. Prav tako najpozneje v ponedeljek posredujete potrdilo delodajalca.

Vse ostale informacije v zvezi z organizacijo pouka od torka, 2. 2. 2021, ostajajo nespremenjene, kar pomeni, da pouk od 2. 2. 2021 poteka na način kot v torek, 26. 1. 2021.

Lepo vas pozdravljamo.

                                                                                                                                   Ravnateljica zavoda

Danijela Apatič