Select Page

Spoštovani starši in učenci!

Epidemiološka situacija okužb s korona virusom v Občini Velika Polana in pomurski regiji ni vzpodbudna, zato vas naprošamo k odgovornemu ravnanju, to je doslednemu upoštevanju vladnih odlokov in ukrepov za zajezitev širjenja Covid-19: nošenje zaščitne obrazne maske, redno razkuževanje oz. higiena rok, vzdrževanje medosebne razdalje in omejevanje stikov.

Vemo, da si zaradi trajanja ukrepov in bližajočih se božično-novoletnih praznikov še toliko bolj želimo bližine, srečanj in obiskov s sorodniki, prijatelji, bližnjimi. A zdravje je edina vrednota, ki nam je vsem podarjena in smo jo dolžni varovati, tako lastno zdravje kot zdravje drugih. Neodgovorno ravnanje lahko pomeni nenadzorovano širjenje okužb z virusom tudi zaradi prikritosti simptomov in s tem posledično podaljševanje trajanja izrednih razmer, razglasitve epidemije in ukrepov, obremenjevanje zdravstvenega sistema, prav tako pa podaljševanje zaprtja vzgojno-izobraževalnih zavodov.

Samo z odgovornim ravnanjem in upoštevanjem ukrepov lahko preprečujemo nadaljnje širjenje korona virusa in tako obvarujemo sebe in svoje bližnje. Skupaj nam bo uspelo.

V upanju, da ste in ostanete zdravi, vas lepo pozdravljam.

Ravnateljica zavoda

Danijela Apatič

Aktualne in ažurne informacije lahko preberete na:

https://www.gov.si/drzavni-organi/vlada/