šola: 02 573 58 40, vrtec: 02 573 58 49 o-mkvpolana.ms@guest.arnes.si

V četrtek, 30. 11. 2023, smo z nadarjenimi učenci in učenci 8. in 9. razreda, ki izkazujejo interes za izobraževalne programe, ki jih ponuja Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer, sodelovali na delavnicah Znanje za mlade, ki jih je organizirala Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer.

V uvodnem delu nas je nagovoril ravnatelj gimnazije, g. Franci Čuš, in nam predstavil potek srečanja. Nato so sledile delavnice za učence, ki so jih izvajali profesorji in dijaki gimnazije. Mentorji smo se zbrali v zbornici šole in svetovalni delavki – ga. Liljana Fajdiga in ga. Tamara Repič sta nam predstavili delo in oblike sodelovanja srednje šole z osnovnimi šolami ter dva filma, ki sta nastala v projektu dijakov na temo karierne orientacije (My way in Njegovo sonce). Nekaj besed sta mentorjem namenila tudi novi ravnatelj g. Franci Čuš in bivši ravnatelj g. Zvonko Kustec. V zadnjem delu srečanja smo si učenci in mentorji v športni dvorani ogledali glasbene in plesne nastope dijakov.

Učenci so bili nad delavnicami navdušeni in se jih želijo še udeležiti, prav tako so nekateri izkazali navdušenje tudi nad programi gimnazije in želijo v njej nadaljevati svojo izobraževalno pot.

 

Dostopnost