šola: 02 573 58 40, vrtec: 02 573 58 49 o-mkvpolana.ms@guest.arnes.si

V četrtek, 16. 11. 2023, smo se z nadarjenimi učenci odpravili na ogled prostorov televizije AS ter radijske hiše Murski val. Ogledali smo si ju ločeno v dveh skupinah. Moja skupina je šla najprej na predstavitev in ogled prostorov televizije AS.

 

Ko smo vstopili, smo si najprej ogledali zbirko izdelkov v vitrini. Najbolj je bil zanimiv star računalnik. Nato smo se usedli v čakalnici. Tam so nam razložili in pokazali, kaj delajo. Pokazali so nam tudi server, preko katerega oddajajo program. Zatem smo si ogledali prostor – studio, kjer snemajo pogovore z različnimi gosti. Poleg tega prostora imajo še en manjši prostor, kjer snemajo različne prispevke in novice s Slovenije in sveta. Nato je sledil meni najljubši del, ko smo se preizkusili v vlogi novinarja in sogovornika. V njihovem glavnem studiju smo si zastavili različne vloge in se začeli spraševati ter odgovarjati na različna vprašanja. Ob tem smo se tudi pošteno nasmejali.

Zatem je sledil še ogled radijske hiše Murski val. Tam smo najprej spoznali, kako delujejo radijske hiše. Ogledali smo si dva prostora, kjer pripravljajo prispevke za radio. V prvem prostoru oddajajo v živo, v prostoru poleg tega pa snemajo in kasneje te posnetke obdelajo, da jih nato predvajajo na radiju. Pokazali so nam tudi naprave, ki jih uporabljajo na terenu. Poslušali smo tudi predvajanje v živo po radiu. Zatem so nam pokazali še njihov letak. Čas obiska se je hitro iztekel in smo se morali odpraviti nazaj v šolo.

Meni je bil ta dogodek zelo všeč. Spoznali smo, kako delujejo medijske ter radijske hiše. Všeč sta mi bili obe predstavitvi, a me je vseeno malo bolj pritegnila predstavitev Televizija AS. Zelo sem užival in upam, da bi se podobni dogodki zgodili večkrat in da bi bili dostopni za vse.

                                                                                                                     Svit Ščančar, 6. razred

Dostopnost