šola: 02 573 58 40, vrtec: 02 573 58 49 o-mkvpolana.ms@guest.arnes.si

V ponedeljek, 21. 11. 2022, smo si v okviru aktivnosti Podjetništvo od blizu, v sklopu  SBC Festivala podjetništva, ki ga je  organiziral SBC – Klub slovenskih podjetnikov, z učenci 8. in 9. razreda ogledali podjetje Varis v Lendavi.

Pri tem smo sodelovali s predstavnico Kluba slovenskih podjetnikov, z go. Sašo Pipan Peterlin, in z vodjem splošne službe v Varisu Lendava d. o. o., g. Matejem Furlanom.

V podjetju Varis so nas lepo sprejeli in v sejni sobi za nas pripravili kratko predstavitev podjetja. Podjetje je zelo uspešno, ukvarja se z proizvodnjo gotovih kopalnic, skate parkov in pump track poligonov. Večino izdelkov prodajo v tujino, največ v Nemčijo, želijo pa si povečati prodajo tudi na domačih tleh. Podjetje je za svoje izdelke prejelo že številne nagrade. V podjetju zaposlujejo različne kadre s področja strojništva, gradbeništva, elektroinštalaterje, oblikovalce kovin – orodjarje, pečarje – polagalce keramičnih oblog ipd. in nudijo različne štipendije – kadrovske in štipendije za deficitarne poklice.

V uvodnem delu smo si ogledali tudi kratek filmček o podjetnosti in kako od ideje s pomočjo ustvarjalnosti, inovativnosti in vztrajnim delom ter trudom pridemo do uspeha.

Nato je sledil ogled podjetja in preizkus učencev v ročnih spretnostih.

Učenci so bili z ogledom zelo zadovoljni, še posebej jim je bil všeč preizkus ročnih spretnosti, kjer so lahko pokazali svojo ustvarjalnost.

 

Učence smo na dogodku spremljali učitelj Vlado Žalik, ga. ravnateljica Danijela Apatič in pedagoginja Mirjam Törnar.

Dostopnost