šola: 02 573 58 40, vrtec: 02 573 58 49 o-mkvpolana.ms@guest.arnes.si

Minuli teden je v Murski Soboti že 25. leto potekal festival Oko besede. Tudi letos smo v sodelovanju društvom ARGO, društvo za humanistična vprašanja, ki pripravlja srečanja mladinskih pisateljev, v našem zavodu gostili pisateljici Ireno Androjna in Nino Mav Hrovat.

Na praznik slovenskega športa, v petek, 23. 9. 2022, so se učenci prve triade po končanem teku na športnem dnevu, Krosu 4 šol, zbrali v mali telovadnici, kjer jim je pisateljica Irena Androjna, ki je bila sicer tudi med nominirankami za letošnjo nagrado Večernica, predstavila delo pisateljice, kot ga doživlja sama, prebrala jim je tudi pravljico O velikanu, ki je ukradel letne čase in nekaj odlomkov iz ostalih del.

V šolski knjižnici je svoje pravljice skozi igro in pogovor na otrokom zanimiv način približala pisateljica Nina Mav Hrovat. Pokazala jim je tudi nekaj književnih del, slikanic, med predstavitvijo pa ni zmanjkalo niti koristnih nasvetov, kako biti pogumen pri reševanju vsakdanjih izzivov.

Nagrado Večernica, to je slovenska literarna nagrada za najboljše otroško ali mladinsko delo preteklega leta, so podelili na večerni slovesnosti v Gledališču Park v Murski Soboti. Letošnja nagrajenka je pisateljica Maša Ogrizek s svojim delom Lisičja luna.

Martina Ternar Gabor

Dostopnost