šola: 02 573 58 40, vrtec: 02 573 58 49 o-mkvpolana.ms@guest.arnes.si

TEDEN OTROKA »Pozdrav ptic miru« NACIONALNI PROJEKT s sloganom  SODELUJ IN SPREMENI!                     

V okviru tedna otroka smo 6. 10. 2023 na Osnovni šoli Miška Kranjca Velika Polana obeležili mednarodni dan miru. Združeni narodi so za mednarodni dan miru razglasili 21. september. S tem želijo pozvati vse narode oz. vse narodnosti, da odpravijo vsakodnevno sovražnost in si na podlagi informacij ter splošnega zavedanja prizadevajo za mirno reševanje sporov. V svetu ga praznujemo od leta 2001.

Tudi v šolskem letu 2023/2024 smo se pridružili projektu Osnovne šola Lava Celje, katerega namen  je ozaveščanje učencev, dijakov in ljudi v okolju o pomenu miru in vzdrževanju dobrih medsebojnih odnosov doma in po svetu. Žal sta ti vrednoti v zadnjem času na veliki preizkušnji.

Projekt vsako leto spremlja vodilna oziroma osrednja tema. V šolskem letu 2023/2024  se osrednja tema glasi: »POMAGAJMO GRADITI SVET, KI NE BO UJET V EKRAN IN BO ZAZRT V SVETEL DAN.« 

Na šoli OŠ Miška Kranjca Velika Polana smo ob obeležitvi oblikovali in poklonili lepe misli, misli o miru in  prijateljstvu. V okviru tematskih RU in medpredmetnega povezovanja  (tudi v OPB in drugih oblik VIZ), so potekali usmerjeni pogovori in debate o pomenu miru, enakopravnosti in kaj lahko storimo sami. Zato spodbujamo in krepimo medvrstniško in medgeneracijsko sodelovanje ter se vsak dan trudimo ohranjati mir in prijateljstvo. S tem sporočamo, da se zavedamo pomena miru v svetu in želimo, da prizadevanje za mir ne bi bile le besede na papirju, temveč način življenja.

Mednarodni dan miru smo obeležili s spustom balonov miru, ki so ponesli naša sporočila miru.

Dostopnost