šola: 02 573 58 40, vrtec: 02 573 58 49 o-mkvpolana.ms@guest.arnes.si

V šolskem letu 2023/24 je naša šola že 18. leto sodelovala v nacionalnem projektu Rastem s knjigo. Projekt izvajajo Javna agencija za knjigo RS, Ministrstvo za kulturo RS, Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje RS, Društvo šolskih knjižničarjev Slovenije v sodelovanju z vsemi splošnimi knjižnicami in vsemi osnovnimi šolami ter zamejskimi osnovnimi šolami.

Cilj projekta je vse sedmošolce načrtno in poglobljeno seznaniti z organizacijo in ponudbo šolskih in splošnih knjižnic.

Cilji nacionalnega projekta »Rastem s knjigo« so:

– spodbujanje dostopnosti kakovostne in izvirne slovenske mladinske leposlovne literature,

– promocija vrhunskih domačih ustvarjalcev mladinskega leposlovja,

– spodbujanje motivacije za branje pri šolarjih in njihovega obiskovanja splošnih knjižnic,

– motivacija založnikov k večjemu vključevanju sodobnih slovenskih piscev v založniške programe

  za mladino ter povečevanje deleža izdanega izvirnega slovenskega mladinskega leposlovja.

Za osnovnošolce je bila izbrana knjiga avtorice Irene Androjna: Modri otok.

V ta namen so sedmošolci 27. 11. 2023 obiskali Pokrajinsko in študijsko knjižnico Murska Sobota, kjer so zanje pripravili program s predstavitvijo knjižnice, knjižnična informacijska znanja, avtorja izbrane knjige in knjige same.

Knjižničarka Vesna Radovanović nam je predstavila pomen splošne knjižnice, nam razložila, kako poteka nabava knjig, knjižnični red, nas poučila o pomenu branja leposlovnih knjig ter nas popeljala po oddelkih knjižnice, vsak sedmošolec pa je iz knjižnice odšel s svojim izvodom knjige.

Knjižničarka Alenka Mejaš

Rastem s knjigo 2023/2024

V ponedeljek 27.11.2023 smo obiskali knjižnico v Murski Soboti. Tam so nas lepo sprejeli in povabili v knjižnico, kjer so nam razložili, kako so razvrščene knjige po avtorjih. Potem nam je knjižničarka razložila, kako uporabljati sistem Cobiss in sBiblos. Razdelila nam je tudi knjige, ki smo jih prejeli v dar. Na koncu smo se odpravili še na oddelek za odrasle. Tam smo si ogledali čitalnico in ostale zanimivosti. Tako je minila ena lepa dogodivščina. Bilo je lepo in poučno.

Zoja Makoter

Dostopnost