šola: 02 573 58 40, vrtec: 02 573 58 49 o-mkvpolana.ms@guest.arnes.si

V petek, 18. 11., smo na predmetni stopnji izpeljali naravoslovni dan z naslovom Slovenska super hrana.

Prvo uro smo obeležili Tradicionalni slovenski zajtrk, kjer so učenci zajtrkovali domači kruh s slovenskim maslom, polanskim medom in mlekom ter slovensko jabolko. Po zajtrku so se učenci pomerili v kvizu, kjer so pokazali svoje poznavanje sadja in zelenjave. Bilo je veliko smeha in tekmovalnega zagona. Res, da smo razglasili zmagovalno skupino, a to ni bilo zelo pomembno, saj so se vsi zelo potrudili in pokazali veliko znanja.

V nadaljevanju so potekale aktivnosti po razredih.

Učence 6. razreda je obiskal lokalni čebelar, ki jim je predstavil pomen čebel in čebelarjenja. Okušali so različne vrste medu in se odločili, da je najslajši cvetlični med. Izdelovali so sveče, sejali medonosne rastline ter s pomočjo robota risali čebele. Na koncu so se posladkali s sladico, ki so jo pripravili iz jogurta in medu.

Sedmošolci so ustvarjali prehranske kocke in prehranske karte, ki jih bodo učenci uporabili za namen učenja pri pouku gospodinjstva.

Osmošolci so združili svoje ročne spretnosti in poznavanje IKT. S pomočjo stop animacije so ustvarili posnetek s pomembnim sporočilom o pomenu sadja in zelenjave v prehrani. Glavni igralci so bile različne vrste sadja in zelenjave.

Devetošolci so ustvarjali modele sadja in zelenjave iz gline in papirja.

 

Koordinatorica dejavnosti:

Suzana Kotnjek

Dostopnost