šola: 02 573 58 40, vrtec: 02 573 58 49 o-mkvpolana.ms@guest.arnes.si

Dragi učenke in učenci,

spoštovani starši, sodelavke in sodelavci!

 Verjetno se še vsi, še posebej naši prvošolčki, spomnimo 1. septembra, ko smo začenjali novo šolsko leto 2023/2024. Spet učenje, dejavnosti, obveznosti, služba – so bile misli, ki so nam rojile po glavi. In že je tu zadnji, težko pričakovani dan, ko zaključujemo še eno leto vrtčevskega in šoloobveznega življenja ter se podajamo na najdaljše šolske počitnice – poletne.

Pred vami, dragi otroci, učenke in učenci, je čas, ki naznanja obilo brezskrbnosti, počitka, potepanj, raziskovanj, novih spoznavanj, novih prijateljstev, morda tudi počitniškega branja. Vsebina današnje zaključne prireditve ob obeležitvi državnega praznika in zaključka šol. l. dokazuje, da ste dosegli številne uspehe in zmage na vseh področjih vzgojno-izobraževalnega dela: na učnem, športnem, umetnostnem, kulturnem, ekološkem, socialnem, na področju trajnostnega razvoja, turizma, zdravja, prometne varnosti in še bi lahko naštevali. Iskreno in iz srca vam čestitam za dosežen učni uspeh pri pouku, za vsa nova znanja, veščine, kompetence, ki ste jih pridobili s sodelovanjem na tekmovanjih, natečajih, v projektih, čestitke za vsa vaša sodelovanja in udejstvovanja na šolskih, občinskih in nacionalnih prireditvah ter aktivnostih, kjer ste ponosno in suvereno zastopali našo šolo, kraj, državo. Številni učenci se zelo uspešno udejstvujete tudi v izvenšolskih glasbenih, plesnih, športnih dejavnostih ter drugih tekmovanjih iz znanja, za kar vam prav tako čestitam.

Učiteljice in učitelji, vzgojiteljice in vsi zaposleni smo se trudili, da vas popeljemo in vodimo skozi svet pridobivanja znanja, izkušenj in vrednot, potrebnih za življenje. Skupaj z vami smo se trudili ustvarjati varno in spodbudno učno okolje.  Vsak dan znova smo premagovali ovire, se trudili uspešno opravljati  šolske zadolžitve, pridobivati in nadgrajevati znanje, zmagovati v odgovornosti do sebe in drugih. Prepričana sem, da je v vseh nas še veliko potenciala, zmožnosti in sposobnosti, ki jih bomo imeli priložnost uresničiti in udejanjiti v novem šolskem letu. Vsekakor pa takih rezultatov ne bi bilo brez truda, naporov in podpore učiteljic in učiteljev, vzgojiteljic, pedagoginje, drugih strokovnih delavcev in tudi ostalih tehnično-administrativnih zaposlenih. S skupnimi močmi, s sodelovanjem, medsebojno pomočjo uspehi in dosežki ne morejo izostati. Hvala vsem – otrokom vrtca, učenkam in učencem, vzgojiteljicam, učiteljicam in učiteljem, vsem ostalim zaposlenim za uspešno opravljeno delo. Ponosna sem na vas.

Spoštovani starši, hvala za konstruktivno sodelovanje, medsebojno pomoč in zaupanje, hvala za vse pohvale, ki potrjujejo dobro opravljeno delo, in za vse kritike, ki nas spodbujajo, da postanemo boljši. Skupaj smo se in se bomo tudi v prihodnje trudili vaše otroke, naše učenke in učence, pripravljati na zmožnost samostojnega odločanja, razmišljanja, presojanja, tehtanja argumentov, zavedanja posledic in prevzemanja odgovornosti za lastna dejanja. Skupaj z vami, starši, jih s postavljanjem meja in pričakovanj pripravljamo na življenje.

Hvala vam.

Ob jutrišnjem slovenskem državnem prazniku – 25. junijem, ko praznujemo rojstni dan naše države Republike Slovenije, ko smo kot narod in država postali samostojni ter neodvisni, vam iskreno čestitam. Dogodki v svetu dokazujejo, da država, domovina nista nujno nedotakljivi in samoumevni. Želim, da se vsak izmed nas kot državljan zaveda narodne pripadnosti, svojih korenin, maternega slovenskega jezika, narečja in kulture, da se vse to vsak dan znova trudimo spoštovati, ohranjati in biti na to ponosni.

Sodelavcem in staršem želim sproščujoč letni dopust, vam, dragi otroci in osnovnošolci, pa zadovoljen vstop v poletne počitnice, razigrane in vesele, ravno takšne, kot si jih želite. Na snidenje septembra v novem šolskem letu 2024/2025.

Ravnateljica zavoda Danijela Apatič

Dostopnost